Заочний абонемент для батьків та дітей

Серед читачів нашого заочного абонементу не лише дорослі та підлітки, але й діти, адже у фонді є чимало дитячих ілюстрованих книжок. Книжки для наших маленьких відвідувачів розміщені на найнижчих полицях і дітки вже чудово знають, де шукати потрібну літературу. А ось відгук від нашої постійної читачки Оксани Гуменюк.

Моє знайомство із заочним абонементом розпочалося в 2008 р., коли він ще знаходився на абонементі Тернопільської обласної бібліотеки для молоді. Саме тут я знайшла дві необхідні мені книги для навчання в університеті. Це була німецька мова для ресторанів та готелів “Herzlich Willcommen” (Lehrbuch und Arbeitbuch). Цілий рік вона допомагала мені на парах і не доводилося робити ксерокопії уроків з книжки викладача.
Згодом заочний абонемент був перенесений на 2-ий поверх бібліотеки в окремий відділ. Саме туди я почала ходити зі своїм сином в 2013 р., адже на той момент відділ вже мав чудовий ігровий куточок для дітей, який бібліотека виграла у конкурсі від бібліотеки Goethe – Institut в Україні. Міні версія кухні, пересувний театр, ляльки, машинки з великим треком є дуже цікаві для мого сина.
Окремої уваги заслуговує дитяча літетратура. Ми з сином вже перечитали більшість дитячих книг. Дуже подобається серія книг про транспорт з кольоровими малюнками. Вони тим цікаві, що в них є віконечка, за допомогою яких герої або транспорт рухаються. Гарні книжки «Woher die Kinder kommen» та книжка з ідеями для виготовлення новорічних прикрас своїми руками.
Крім того, у відділі можна вивчати німецьку мову. Я декілька разів відвідувала клуб для початківців. Бібліотекар Оксана все доступно і зрозуміло пояснює на заняттях. Цікавим заходом було «Святкування Різдва в Німеччині». Я дізналася багато нового і спробувала німецькі традиційні солодощі.
Щороку бібліотека для молоді спільно з бібліотекою Goethe – Institut в Україні проводить конкурси для читачів. Минулого року я приймала участь в конкурсі книжкових трейлерів до улюбленої німецької книжки. Сам процес створення відео був дуже пізнавальним. В кінці підведення підсумків конкурсу моє відео було визнане переможцем інтернет-голосування у Фейсбук, за що я отримала новенький IPod та сувенірні подарунки.

Літом 2014 р. проводився ще один конкурс літературного читання Sommerclub, де я також отримала гарні подарунки від бібліотеки Goethe – Institut в Україні.
Мій син та я любимо відвідувати заочний абонемент в бібліотеці для молоді і вам радимо скористатися його послугами! 

Коментарі

Популярні публікації