Німеччина - батьківщина марципану

Точно невідомо, де саме був уперше приготовлений марципан.
Німеччина претендує на звання батьківщини марципану.
Марципан (італ. marzapane — «Березневий хліб») — різновид кондитерського виробу.
Справжній марципан — це суміш змеленого на борошно мигдалю та цукрового сиропу чи цукрової пудри. Інколи марципаном називають також масу з різних горіхів (арахісу, горіха кеш'ю), патоки, цукру.

Марципани виробляють у всій Європі, часто у вигляді декоративних фігурок і прикрас на тортах.
Найбільшої слави дістали марципани німецького міста Любека (Lübeck, федеральна земля Schleswig-Holstein). Фірма Niederegger з Любека досі залишається провідним виробником марципанів.


Точно невідомо, де саме був уперше приготовлений марципан. Німеччина претендує на звання батьківщини марципану. За першою версією, причиною винаходу марципану став голод. Єдиною сировиною для хліба був мигдаль. Інша версія стверджує, що марципан був винайдений як ліки від психічних розладів, оскільки позитивно впливає на нервову систему.


Немає коментарів:

Дописати коментар