20 цікавих фактів про Берлін

Нещодавно у бібліотеці з'явилася нова настільна гра Typisch Berlin. Ця гра допоможе вам здійснити грайливу мовну подорож Берліном. Гра містить 192 цікаві запитання та завдання про місто німецькою та англійською мовами. А вам пропонуємо познайомитися з цікавити фактами про Берлін вже зараз.


1. Символом Берліну є ведмідь, якого можна побачити на гербі та прапорі міста.

2. Один із найстаріших університетів міста є Берлінський університет імені Гумбольдтів. Він названий на честь двох братів. Вільям був дипломатом та лінгвістом, а Олександр - відомим вченим-природознавцем. Пам'ятники обох братів стоять обабіч входу до головного корпусу.

3. В Берліні знаходить 175 музеїв. 

4. Берлін став столицею Німеччини у 1990 році. 

5. Берлін був поділений Берлінською стіною 28 років. Берлінська стіна впала 9 листопада 1989 року. 

6. Берлінське метро є одним із найдовших метро Німеччини та має 173 станції.

7. Замок Шарлоттенбург (Charlottenburg) будувався впродовж 1695 та 1699 років як літня резиденція прусської королеви Софії-Шарлотти, дружини прусського короля Фрідріха І. Замок побудований в стилі бароко. 

8. Щонеділі любителі музики збирають в громадському літньому Мауерпарку, щоб поспівати караоке під відкритим небом.

9. Берлін приймав Олімпійські ігри у 1936 році. 

10. Територія Берліна складається на 7 процентів з води і місто має більшу кількість мостів, ніж Венеція.У Берліні є більше 1000 мостів, в той час як у Венеціє близько 400. 

11. Відомий ресторан "Zur letzten Instanz" існує вже більше 400 років. В свій час його любив відвідувати Наполеон Бонапарт. Він часто сидів коло каміна холодними зимовими вечорами.

12. Берлінаре є одним із найпрестижніших міжнародних кінофестивалів, який відбувається в Берліні щорічно у лютому. Головними нагородами кінофестивалю є Золотий та Срібний ведмідь. 

13. Берлінська телевежа є найвищою спорудою  Німеччини та четверта за висотою в Європі. З 1979  року телевежа є пам'яткою архітектури.

14. Мером Берліна є Міхаель Мюллер. 

15. У 2017 році була викрадена 100-кілограмова золота монета з художнього музею Боде.

16. Центральний залізничний вокзал Берліна має 4 поверхи. 

17. Населення Берліна становить 3,6 мільйона жителів. 

18. Відомий бюст Нефертіті знаходиться в одному із берлінських музеїв, в Новому музеї. 

19. У Берліні проживають багато націй. Щорічно на релігійне свято П'ятидесятницю у місті відбувається Карнавал культур з гучним вуличним парадом.  

20. На Постдамській площі (Postdamer Platz) знаходиться копія першого в світі світлофора. 


З настільною грою Typisch Berlin можна ознайомитися у бібліотеці або взяти додому терміном на 2 тижні. Вивчайте німецьку мову та дізнавайтесь більше про Берлін з нами! 

Більше інформації про події та заходи проекту "Мова. Культура. Німеччина" дізнавайтесь на сторінці проекту у Фейсбук Бібліотека-партнер Goethe-Institut у Тернополі .

Коментарі

Популярні публікації