Перспективи вивчення німецької мови

Освіта надає перспективи – багатомовність відкриває горизонти.
Німецька мова (як державна мова чи мова меншості) є розповсюдженою в багатьох країнах Західної, Центральної і Східної Європи. Такі країни, де серед населення переважає саме німецька мова, називають німецькомовними.
Німецька мова є рідною для 90-95 мільйонів людей в Європі, які становлять 13,3% від усього європейського населення. Ця мова є другою за поширеністю у Європі після російської, але поширенішою ніж французька і англійська.

Німецька є державною мовою в Федеративній Республіці Німеччині, Австрії, Швейцарії, Ліхтенштейні, Люксембурзі та Бельгії.
Юридичний статус німецької мови в Європі
Вивчати німецьку мову означає покращувати якість життя у професійній та приватній сфері.
Можливості навчання у вузах Німеччини.
Наука та дослідження. Німецька є другою за важливість мовою науки. Німеччина займає третє місце у світі щодо її внеску в дослідження і розвиток та надає стипендії іноземним науковцям.
Програми обміну.
DAAD - Deutscher Akademischer Austausch Dienst - Німецька служба академічних обмінів.
DAAD - найбільша організація у світі в сфері підтримки міжнародного обміну студентами та вченими. Вона є зареєстрованою спілкою із центром у Бонні, її членами є всі державно акредитовані ВНЗ та студентські представництва цих ВНЗ. До складу DAAD входять 14 представництв та 50 інформаційних центрів у всьому світі. Своїми програмами обміну, яких налічується більше 200, DAAD охоплює всі дисципліни та країни світу. Багато студентів, викладачів та вчених змогли завдяки DAAD отримати цінний досвід від перебування за кордоном. Документи на більшість стипендійних програм подаються восени.
За допомогою численних заходів (програми візитів, зустрічі колишніх стипендіатів DAAD, участь у освітніх виставках та конференціях) DAAD сприяє встановленню наукових контактів між німецькими та іноземними науковцями.
Стипендії DAAD:
Стипендії на навчання для випускників ВНЗ з усіх спеціальностей           .
Наукові стипендії: короткі (1-6 міс.); річні; аспірантура у Німеччині.
Наукові стажування для іноземних викладачів ВНЗ та науковців.
Стипендії для навчання на магістерських програмах зі сталого розвитку.
Літні курси у Німеччині для іноземних студентів та випускників.
Групові поїздки для студентів до Німеччини "Studienreisen".
Au Pair
Au Pair (від фр. Séjour au pair, читається «о пер») — програма культурного обміну, яка дає можливість молоді подорожувати та жити в іншій країні, мешкаючи у іншій родині. В обмін на особисте місце проживання, харчування та кишенькові гроші учасник програми доглядає за дітьми та виконує легку домашню роботу. Термін перебування у родині, як правило, становить один рік. Також терміном Au Pair називають учасника програми.
Das Freiwillige Soziale Jahr (FSJ)
Добровільний соціальний/екологічний рік у Німеччині  – це державна програма, яка дозволяє людині будь-якого віку та професії здійснювати добровільну практичну діяльність на території Німеччини.
Існують такі різновиди цієї програми: FSJ im sozialen Bereich (в соціальній сфері); FSJ in der Kultur (в культурі); FSJ im Sport (в спорті); FSJ in der Politik (в політиці); FSJ in der Denkmalpflege (догляд за історичними пам’ятками); FSJ im ökologischen Bereich (в екології).
Також добровільний соціальний рік можна проводити в лікарні, будинку пристарілих, дитячому садку, установі для людей з обмеженими можливостями, церкві, театрі, музеї, на радіо, телебаченні, в культурній асоціації, архіві, молодіжному клубі, молодіжній пожежній службі та багато інших.
Глобальна кар’єра.
Туризм і готельна справа. Німеччина оцінюється як один з найбезпечніших туристичних напрямків у світі та є третьою найбільш відвідуваною країною в Європі. Понад 30% німців проводять відпустку у своїй власній країні. Маючи більш ніж 133 млн. іноземних туристів (2008), Німеччина займає сьоме місце серед найбільш відвідуваних країн у світі.
Комунікація. Розвиток засобів масової інформації, інформаційні та комунікаційні технології вимагають багатомовної комунікації. Багато важливих сайтів є на німецькій мові. За показником щорічного видавання книжок Німеччина займає 5-те місце у Світі. Отже, знання німецької пропонує вам розширений доступ до інформації.
Насолода літературою, музикою, мистецтвом та філософією. Німецька є мовою Гете, Кафки, Моцарта, Баха, Бетховена. Читати чи слухати твори мистецтва в оригіналі приносить значно більше задоволення.

Подорожі. Володіння німецької мовою дозволяє комфортно подорожувати та робить враження від подорожей значно яскравішими.

Коментарі

Популярні публікації