Петля річки Саар "Die Saarschleife"

Річка Саар бере свій початок в горах Vogesen на кордоні Ельзасу і Лотарингії, у Франції. Вона тече на північ через західну Німеччину, до її злиття з річкою Мозель під містом Трір. У межах Німеччини річка Саар починає звиватися, поки не досягає низького гірського ланцюга з кварциту. Кварцит - тверда метаморфічна порода, яка була спочатку піщаником. Пісковик перетворений в кварцит внаслідок плавлення під великим тиском. Річка, нездатна вирізати свій шлях через скелі, робить повний поворот на 180 градусів і утворює глибоку U-подібну ущелину крізь щільні лісисті гори.
Цей чудовий вигин розташований над Метлахом. Петля річки Саар є однією з найвідоміших визначних пам'яток Саара. Річка досить довго тече паралельно своєму руслу в протилежному напрямку перш, ніж повернути ліворуч і продовжити свій шлях до річки Мозель.
Кращі панорами на петлю Саара відкриваються від Cloef, скелястої оглядової платформи на вершині Саарської петлі. Вона розташована на висоті приблизно 180 метрів над річкою. Панорамна платформа була побудована тут спеціально для туристів.

На лісистому гірському хребті в межах Саарської петлі знаходиться церква Св. Ганголфа і руїни Замку Монтклер 12-го століття. Замок височіє 290 метрів над рівнем моря, на високому гірському хребті Саарской петлі. Звідси і його назва - Касл-Хілл. Дістатися до петлі найкраще на човні, або спеціальну туристичну катері. Уздовж берегів тягнуться численні пішохідні та велосипедні доріжки.
Саарська Петля також відома, як Велика Петля Метлаха. Далі за течією, в муніципалітеті Табен-Родт, річка робить ще одну петлю набагато меншого розміру. Мала Саарська петля не настільки захоплююча, як її велика версія.



Коментарі

Популярні публікації