Всесвітньовідомі цукерки Haribo

Haribo - німецька компанія - виробник солодощів, штаб-квартира знаходиться в Бонні. Фірма була заснована в 1920 році Гансом Ріґелем.

Ганс Ріґель народився в 1893 роі. Після закінчення школи отримує професію кондитера цукеркового цеху.
Після Першої світової війни Ріґель стає діловим партнером власника фірми "Хайнен". Фірма отримує назву "Хайнен & Ріґель ". Однак уже в 1920 р. Ганс Ріґель приймає рішення відкрити свою власну фірму. Кондитер купує будинок на Бергштрассе в Кессеніхе (Kessenich (Bonn)), де обладнує свій перший виробничий цех. Стартовий капітал складається з мішка цукру, мармурової дошки, табурета, печі, мідного казанка і качалки.
Тут, в маленькій кімнатці на господарському дворі, починається історія тепер уже всесвітньо відомого підприємства. 13-го грудня 1920 року Ганс Ріґель реєструє в торговому реєстрі міста Бонн фірму HARIBO - назва якої є акронімом Ганс Ріґель Бонн.
У 1922 р. Ріґель закладає перший камінь у фундаменті подальшого всесвітнього успіху фірми HARIBO: він придумує танцюючого ведмедика - фігурку ведмедя з фруктового жувального мармеладу, яка пізніше стає всесвітньо відомим золотим ведмедиком Haribo. На створення цієї фігурки кондитера надихнули дресировані ведмеді, які в 19-му столітті виступали на ярмарках і святах та були невід'ємною частиною розважальної програми.

Коментарі

Популярні публікації