Kartoffelsalat – популярна страва німецької кухні
Картопляний
салат - популярна страва німецької та австрійської кухні. Готують салат з відвареної
картоплі з додаванням інших інгредієнтів (ріпчастої цибулі, смаженого шпику,
маринованого огірка). В якості заправки використовується майонез або вінегретна
заправка, іноді йогурт. У південній Німеччині та Австрії широко
використовується термін «Erdäpfelsalat», в Швейцарії – «Härdöpfelsalat».
Існує
величезна кількість рецептів картопляного салату. Для його приготування зазвичай
використовуються сорти картоплі, які не розварюються, щоб при змішуванні картопляні шматочки не втрачали форму.
Картопляний
салат - популярний гарнір для багатьох страв. Часто подається до сосисок або
відбивних, а також смаженої риби. Салат є класичним гарніром до
віденського шніцелю.
Рецепт
бабусиного справжнього берлінського картопляного салату за посиланням «Omas echter Berliner Kartoffelsalat».
Коментарі
Дописати коментар