Як скоротити довгі зимові вечори?

Дорогі наші читачі, хочемо зацікавити вас новими літературними надходженнями від нашого партнера - Goethe-Institut. А цікавинка у тому, що ви можете прочитати твір як в оригіналі німецькою мовою, так і його переклад українською.
"Світлокопія"- молодіжний роман німецької письменниці Шарлотте Кернер, який здобув світову популярність та приніс авторці національну премію. У романі описується недалеке майбутнє, де клонування людей стає можливим. Геніальна і самозакохана композиторка та піаністка Іріс Зеллін, довідавшись про свою невиліковну хворобу, просить клонувати її, бо хоче народити не просто дитину, а свою ідеальну копію. Та чи народжена дівчинка Сірі, від імені якої ведеться розповідь, це лише точне віддзеркалення геніальної матері, чи особистість з власними емоціями, почуттями і прагненнями?..

Яскравий динамічний роман "Фристайлерка" Каті Брандіс про життя, сповнене небезпек і ризиків, про питання вибору на тлі технологічних можливостей, про кохання, яке окрилює та про прагнення перемоги, що допомагає рухатися вперед...
Світ у 2035 році - це світ без друкованих книг, газет і журналів. Усе відскановано й оцифровано. Кожен має доступ до світової цифрової бібліотеки. У будь-який час! Безкоштовно! І це завдяки мобрілю - універсальному мережевому пристрою у вигляді окулярів. Роб працює сканером у величезному концерні та разом із своїм другом Джорджо відшуковує, сканує й оцифровує останні примірники друкованих видань, аж поки одного дня не наштовхується на Книжкову гільдію - підпільну організацію, учасниками якої є колишні письменники, книгарі, перекладачі та бібліотекарі... Роман Роберта М. Зонтага "Сканери" також про дружбу в часи глобального впливу цифрових технологій. Він є промовистим коментарем до наших днів.

Зацікавились? Тоді приходьте до нас, раді будемо вас бачити.  

Наша адреса: м. Тернопіль, вул. Нечая, 29, Тернопільська обласна бібліотека для молоді, 2 поверх, відділ іноземної літератури. Довідки за тел.(0352) 25-97-15 та на сайті бібліотеки https://tobm.org.ua/

Коментарі

Популярні публікації