Шпревальд - німецька Венеція

Приблизно в 100 кілометрах на південний схід від Берліна в федеральній землі Бранденбург розташувався красивий біосферний заповідник Шпревальд (Brandenburg, Spreewald). Це низинна місцевість, по якій тече річка Шпрее (Spree), яка розділяється на сотні звивистих течій, що живлять зелені луки і незаймані ліси. Це одне з наймальовничіших і популярних серед туристів місць у всій Німеччині.Шпревальд

Сучасний Шпревальд - це маленька Венеція у Німеччині

Як і переважна більшість ландшафту Бранденбурга, цей регіон був сформований під час останнього Льодовикового періоду. У міру танення і відступу льодових щитів на їх місці утворювалася тонка мережа проток, поверх якої повсюдно виникали піщані острівці з осадових порід і мулу. Згодом тут з'явилися болотисті рівнини з густими лісами з сосен, беріз, дубів, верби, липи і вільхи. 

Сьогодні невеликі піщані острівці, утворені мулистими накопиченнями, стали притулком для житлових будинків і скромних ферм. У кожної садиби або двору є свій маленький причал, до якого пристають приватні човни. Плавальні засоби - універсальний транспорт, яким місцеві жителі користуються для перевозу врожаю з місцевих полів і походів один до одного в гості. Діти в школу не йдуть і не їдуть, а саме пливуть. Машинам тут їздити практично ніде.
Результат пошуку зображень за запитом "німецька Венеція"

Якщо ви приїхали в Берлін, і у вас є зайвий день, Шпревальд - відмінний вибір для короткої, але насиченої подорожі. Туристи приїжджають сюди, щоб прогулятися по мальовничих гаях, порибалити і поплавати на плотах, каное або байдарках по розвиненій річковій системі каналів під назвою Фліс (Fließe). Заповідна біосфера включена в список ЮНЕСКО, і крім природних красот мандрівників тут також чекають миловидні церкви, замки і музеї.

Коментарі

Популярні публікації