Як здобути прихильність серед німців?

Близько п'яти років тому міжнародні ЗМІ почали називати Німеччину однією з кращих країн у  світі. Американська газета New York Times написала: " Є одна новітня нація. Вона називається Німеччина". Потім щотижневий американський журнал Time Magazine шляхом голосування визнав Ангелу Меркель людиною року. 

На сьогодні німецьку націю вважають цікавою, до неї багато уваги і це лестить німцям. Вони досі не знають як це їм вдається. Для всіх, хто ще не знайомий з Німеччиною, ми пропонуємо вам декілька порад як здобути прихильність серед німців.


1. Намагайся не вдавати з себе крутого


Кожному відомо про цей парадокс - єдиний шлях бути крутим - це не старатися бути крутим. Однак дещо холодна поведінка німців є вимогливішою, ніж здається. Ти не лише повинен робити вигляд, що ти не прикладаєш жодних зусиль, ти маєш виглядати так, наче ти не знаєш як бути крутим взагалі, якби навіть сильно хотів.

2. Одягайся normcore

Більшість німців віддають перевагу скромному одягу та не особливо слідкують за модними тенденціями. Зараз серед молоді популярний стиль normcore, якому притаманні непретензійність та посередність одягу. Нормкор - це звичайний одяг нейтральних кольорів, такий собі скандинавський мінімалізм.

3. Поєднай своє оптимістичне "я" з песимістичним

Німеччина відома як нація "наполовину пустого стакану". Навіть у моменти абсолютної ідилії та гармонії, німці постійно виглядають стурбованими та шукають айсберги на горизонті. Проте за кілька років відбулися делікатні, але все таки зміни щодо світогляду німців. Спостерігаючи за тим, як їхні батьки тривожно працюють і відкладають гроші для тяжких часів, які ніколи так і не прийшли, нові покоління вирішили кинути виклик цим стандартам. Тепер вони стараються почуватися оптимістичніше, аніж попередні покоління. Оскільки рідний їм песимізм ще не зовсім викорінився, німці поєднали ці дві протилежні риси.

4. Увіковічуй негативні стереотипи

Не всі мультикультурні стереотипи є однакові для кожної нації. Деякі навіть містять у собі щось на зразок претензій. От італійці, відповідно до кліше, є пристрасні, свободолюбиві, вільно спілкуються та багато жестикулюють. Мексиканці дрімають впродовж усього обіду, носять сомбреро та попивають текілу. Від німців очікують погане почуття гумору та стриманість. Пожартуй хоч раз на тиждень, і ти заслуговуєш на звання комедіанта. Прийди на офіційну зустріч на 10 хвилин пізніше - і ти зрадник суспільства. Припаркуй свою машину на тротуарі - і ти істинний Ернесто Че Гевара. Звичайно, що німці отримують користь від цих застарілих та некоректних стереотипів. Вони з радістю пропагують їх самі, руйнуючи всі очікування, під які вони самі і потраплять.

5. Відкинь патріотизм

Німці пишаються своєю успішною країною, проте вони не є досить патріотичними. Хтось може сказати: "Німеччина ж займає четверте місце у світі за економічними показниками!  Поселила 1 мільйон біженців!  Чи я правий? Ми ж хороші хлопці. Бери прапор і ходімо!"  Серед німців патріотизм є заборонений, вони ідентифікують себе як європейці. Якщо запитати когось звідки ти є, то німці зазвичай відповідають з Центральної Європи.

6. Обійми подругу чи колегу

Усе ж таки німці не є такими суворими, як здаються. Холодні на перший погляд, однак дружні й теплі, коли ти вже їхній знайомий. Німці борються зі своєю успадкованою жорстокістю. Навіть між чоловіками звичайний потиск руки часто замінюється обіймами.

7. Подорожуй туди, куди подорожують інші німці

Перебуваючи під гарячим сонцем у Джибуті, чи підкорюючи Кіліманджаро, німцям подобається вірити в те, що вони безстрашні дослідники. Увесь смак пригод був би вщент зруйнований, якщо б вони наткнулися на свою тітку Сару та дядька Штефана з Вольсбурга чи то знайомого пекаря під час відпустки. Зазвичай вечорами німці полюбляють шукати в Google Earth віддалені гірські села  на Балканах чи прекрасні долини на Мадагаскарі, де б вони змогли провести час на самоті у мандрах.

Джерело: журнал Zeit Germany, випуск 1/18 ст. 32-39
Переклад з англійської: Марія Кіт, тернопільська старшокласниця

14.01.2020

Коментарі

Популярні публікації