Як читати книги німецькою мовою безкоштовно онлайн?

Оцифровування книг, тобто переведення паперових книг в електронний формат, все більше і більше набирає обертів. Адже електронну книжку легко можна читати будь-де та будь-коли. Проте знайти їх в інтернеті та ще й безкоштовно - не так вже й просто.


У пошуках потрібного класика чи то для уроку літератури, чи для того, щоб освіжити свої знання, дуже швидко втрачаєш орієнтацію. Тому ми хотіли б допомогти вам безпроблемно й безкоштовно знайти необхідну німецькомовну літературу.


Від класиків до журналів

Електронні книги читають переважно в PDF або в EPUB-форматі. EPUB - доступний стандарт для електронних книг, який пристосовується до розміру екрана читача, на відміну від PDF-формату. Нижче наводимо список інтернет-сторінок, які містять переважно обидва формати, а також інші, такі як MOBI та TXT:

без реєстрації:

  • тисячі безкоштовних класиків ви знайдете на  feedbooks;
  • archive.org  пропонує більше 300.000 електронних книг для завантаження;
  • проект gutenberg.org має більше 36.000 доступних книг, які раніше видавалися відомими видавництвами;
  • на freiszene.de знаходяться книги авторів, які надають їх у ваше розпорядження безкоштовно, а також такі, що не підпадають під авторські права;
  • zulu-ebooks.com  охоплює колекцію понад 700 електронних книг, які можна завантажити без реєстрації;
  • безкоштовну літературу для навчання чи професії знайдете на bookboon.

з реєстрацією:

  • класичні твори на кшталт "Перетворення" Франца Кафки чи "Підступність і кохання" Фрідріха Шиллера після незначного копирсання можна знайти на bookrix.de. З цієї ж сторінки ви зможете безкоштовно завантажити твори невідомих упорядників;
  • ebook.de після безкоштовної реєстрації дає на вибір близько 300 доступних книг, серед яких німецькі казки та класики дитячої літератури;
  • на домашній сторінці beam-ebooks маєте можливість скористатися 700 електронними книгами;
  • мережа книгарень thalia на своїй інтернет-сторінці також пропонує електронні книги для завантаження.


Для користувачів Kindle

На безкоштовному додатку Kindle можуть читатися усі Kindle-формати також на iOS чи  Android пристроях, планшетах та комп"ютерах. Як Kindle-користувач маєте можливість на amazon.de безкоштовно і без абонемента завантажити потрібну вам електронну книжку. Її пошук не завжди буває легким, але того вартий. Тут ви можете переглядати безкоштовні книги і в меню зліва обмежувати результати пошуку. Клацнувши мишею на потрібну категорію, побачите ТОП-100 актуальних пропозицій. Класиків світової літератури німецькою мовою ви знайдете саме тут і безкоштовно. Пропозиції варіюються щодня та постійно оновлюються. Пришвидшити пошук вам допоможе безкоштовний додаток free eBooks for Kindle (безкоштовні електронні книги для користувачів Kindle), що фільтрує щоденні пропозиції відповідно до вибраної вами категорії та мови.


Бібліотеки та Гете-Інститут

Гете-Інститут по всьому світу має власні бібліотеки, де можна взяти безкоштовно не лише паперові, але й електронні книги на On-leihe. Через Гете-Інститут в Україні ви маєте безкоштовний доступ до німецькомовної літератури в будь-який час.

Помічники для конкретного пошуку

Наданий тут вибір відповідає лише невеликій частині електронних книг, вільно доступних в мережі. Allesebook зібрав найважливіші легальні джерела і надає їх вам у розпорядження в формі практичної пошукової функції. Там ви можете зробити спеціальний пошук, подивитися чи потрібна реєстрація, якими мовами доступні електронні книги та в якому форматі файлів.


Автор статті: Katrin Hofmann
Джерело: https://www.dw.com/de/lesen-ohne-papier-und-ohne-geld/a-19086985
Переклад з німецької: команда бібліотеки-партнера Гете-Інституту в Тернополі

09.02.2020

Коментарі

Популярні публікації