Книжки на карантині: десять німецьких шедеврів в українському перекладі

Німецьку літературу часто вважають занадто важкою, наповненою моральними напученнями. Це зовсім не так! Ви можете переконатися у цьому самі, прочитавши ці десять книжок, які існують в українському перекладі. 



Томас Манн "Будденброки"
Історія "занепаду однієї родини" - гордовитої династії торговців. Нещасні діти, шлюби за розрахунком, крах мрій та ідеалів... Томас Манн створив суспільну панораму XIX століття.

Гюнтер Грасс "Бляшаний барабан"
"Бляшаний барабан" Гюнтера Грасса мав ефект бомби. Це історія двох світових воєн і XX століття очима хлопчика-підлітка, а також про Німеччину 1950-их років.

Герман Гессе "Деміан. Історія юності Еміля Сінклера"
На перший погляд роман "Деміан" Германа Гессе автобіографія людини, яка пережила війну. Та водночас духовні пошуки головного героя Еміля Сінклера можа вважати маніфестом цілого покоління. 

Еріх Марія Ремарк "На Західному фронті без змін"
Антивоєнний роман, що перекладений понад 50 мовами. У світі продано більше ніж 20 мільйонів примірників. Та чи справді Еріх Марія Ремарк був таким пацифістом, яким його вважали?

Патрік Зюскінд "Парфуми"
Низка видавництв спочатку відхилила рукопис. Згодом цей роман став міжнародним бестселером. 20 мільйонів примірників переклали на 50 мов світу. У чому таємниця успіху "Парфумів" німецького письменника Патріка Зюскінда?

Корнелія Функе "Чорнильне серце"
Фантастична "чорнильна трилогія" для молоді зробила німецьку авторку Корнелію Функе всесвітньо відомою письменницею. Її романи  - про карколомні пригоди, які обертаються навколо книжок.

Дженні Ерпенбек "Прокляття дому"
У дачному будинку біля озера німецька письменниця Дженні Ерпенбек знаходить сліди буремного століття німецької історії. "Прокляття дому" - роман про людей ті їхні пошуки батьківщини.

Бернгард Шлінк "Читець"
Наскільки великим має бути страх викриття, щоб людина зізналася в масовому вбивстві? Таке питання ставить Бернгард Шлінк у бестселері "Читець". Це не любовний роман, а й історій про вину та сором. 

Бенедикт Вельс "На межі самотності"
Троє дітей, автокатастрофа, кохання на все життя. У романі молодий німецький письменник Бенедикт Вельс тонко розповідає про дорослішання.

Роберт Зіталер "Ціле життя"
Переконливо й чуттєво змалювати століття й ціле життя всього лише на 160 сторінках? Австрійцю Роберту Зіталеру це вдалося. Його доволі невелика книжка несподівано перетворилася на бестселер, також за межами Австрії.

Коментарі

Популярні публікації