Новинки у нашому відділі

Полиці нашого відділу поповнилися трилогією сновидінь "Зільбер" німецької письменниці Керстін Ґір в українському перекладі. Такий подарунок ми отримали, як завжди, від нашого партнера Ґете-Інституту і хотіли б поділитися приємним сюрпризом з нашими читачами. Особливо ця трилогія буде цікава підліткам, адже головні герої – звичайні школярі-старшокласники та й написана вона в жанрі містичного детективу, в якому так до кінця і не зрозуміло, де закінчується містика, а де починається ланцюжок причинно-наслідкових зв'язків, які мають логічне пояснення...

Кілька слів про авторку: Керстін Ґір (Kerstin Gier) - сучасна німецька письменниця, що спеціалізується на жіночих і підліткових романах. Видавалася також під псевдонімами Софі Берард (фр. Sophie Berard) і Джулі Бренд (Jule Brand).  Керстін народилася 8 жовтня 1966 року в німецькому місті Бергіш-Гладбах. Спочатку вона сконцентрувалася на вивченні рідної мови і літератури, а також музики та англійської мови. Після цього вона вирушила вивчати курси по бізнесу і психології спілкування, а після завершення отримала спеціальність педагога. І тоді Керстін Гір вирішила знайти себе в сфері літератури, бо власне її пристрастю з давніх пір була фантастика. Ще маленькою дівчинкою Керстін любила вигадувати фентезі-історії, записувала їх і доповнювала власними ілюстраціями.

"Зільбер. Перша книга сновидінь" – це початок історії довжиною у три романи. Куди заведе героїв магія снів – про це читачі дізнаються лише наприкінці.Гадаєте, в сучасному світі не місце для магії? 16-річна Лів Зільбер, переїжджаючи до мами в Лондон, теж не підозрювала, що може потрапити в магічну пригоду. Нова школа, крута компанія вродливих юнаків, до якої належить і свіжоспечений зведений брат, неприязна і гостра на язик зведена сестричка – відкриттів і проблем більш ніж достатньо аби сушити над ними голову. 

Але Лів виявляє, що Грейсон, той самий новий братик, разом зі своїми крутими друзями вміє мандрувати чужими снами і здійснює загадкові ритуали. Дівчина дізнається про це, випадково потрапивши у сон Грейсона. Ну а потім Лів, яка обожнює детективи і не може встояти проти спокуси розгадати цікаву загадку, погоджується на пропозицію хлопців: долучитися до їхнього кола замість загадкової красуні Аннабель, яка «все зіпсувала», і завершити ритуал, зламавши всі печатки і випустивши на волю «демона ночі», котрий обіцяє виконати найзаповітніше бажання. І хоч брат переконує не погоджуватися на цю авантюру, Лів уже не може опиратися, бо невідомо, що її полонило: бажання відкрити таємницю, магія древньої книги чи чари кохання…

І якщо ви зацікавилися  і у вас з'явилося величезне бажання прочитати цю книгу, ми вас чекаємо  у Тернопільській  обласній бібліотеці для молоді. 







Коментарі

Популярні публікації