День матері. Der Muttertag

Незабаром весь світ відзначатиме сімейне свято – День матері (німецькою - der Muttertag).
Мама - найважливіша і близька людина в нашому житті. Свято матері, яке відзначається у травні - хороший привід обійняти маму і подякувати їй за все.
У всьому світі День матері святкують 13 травня, а в Україні матерів вітають у другу неділю травня.
День матерів запропонувала заснувати американка Анна Джервіс в 1908 році. Мати Анни передчасно померла, тому вона хотіла, щоб всі діти щорічно вшановували своїх мам. Після довгого часу написання листів з ініціативою Джервіс домоглася результату - в 1910 році штат Вірджинія перший визнав День матері як офіційне свято.
В переддень свята ми з нашими юними читачами познайомилися зі  зворушливою історією мавпочки, яка шукала свою матусю в джунглях. Читаючи книгу «Де моя мама?», діти із захопленням розглядали  ілюстрації, які створив відомий німецький художник Аксель Шеффлер, номінант та лауреат кількох літературних премій.
Ми в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді також дуже любимо обговорення прочитаних книжок. Це привід і поспілкуватися, і створити природні умови для мовного розвитку. Разом із цим відбувається і розвиток емоційної сфери (здатності дивуватися, радіти навколишньому світу, здатності бачити, помічати дивовижне навколо). Ділячись враженнями від прочитаної історії, ми з дітьми створювати паперові букети для матусь.
У нашій бібліотеці є ще дуже багато цікавих книжок, тому запрошуємо стати нашими читачами та приємно і з користю проводити час.

Коментарі

Популярні публікації