Закладки - друзі книг

Не так давно Тернопільська обласна бібліотека для молоді отримала книжкові новинки від партнера Goethe-Institut в Україні. Книжки вже встигли неабияк зацікавити наших постійних і нових читачів. Як відомо, друзями книг є закладки, тому у нас виникла ідея власноруч створити "чарівну закладку" в рамках навчально-розважальної програми "Reise durch Deutschland". Всі ми любимо читати. І, звичайно ж, користуємось закладками. Адже акуратне поводження з книгою - запорука її гарного вигляду і довгого життя.

Одна з найбільш ранніх згадок про використання закладок відноситься до 1584, коли Королівський Друкар, Крістофер Баркер, подарував королеві Єлизаветі I шовкову закладку з облямівкою. Вузькі шовкові стрічки стали поширеною закладкою у XVIII - XIX ст., їх закріплювали на обкладинці і робили більшими, ніж висота сторінки. Перші зйомні закладки почали з'являтися в 1850-х, були вони, як правило, з шовку або вишивки.

Закладка просто необхідна для того, щоб швидко знайти сторінку, на якій ви зупинилися минулого разу. Вона економить наш час і зберігає книгу, адже ви не мусите кожного разу перегортати всі сторінки, а відразу попадаєте на потрібне місце. Книга, в якій є гарна закладка, виглядає значно привабливішою. Таку книгу і читати приємніше. Закладка, зроблена власноруч - гарний подарунок. І, нарешті, закладки можна колекціонувати!

Коментарі

Популярні публікації