Kartoffelsalat – популярна страва німецької кухні

Картопляний салат - популярна страва німецької та австрійської кухні. Готують салат з відвареної картоплі з додаванням інших інгредієнтів (ріпчастої цибулі, смаженого шпику, маринованого огірка). В якості заправки використовується майонез або вінегретна заправка, іноді йогурт. У південній Німеччині та Австрії широко використовується термін «Erdäpfelsalat», в Швейцарії – «Härdöpfelsalat».

Існує величезна кількість рецептів картопляного салату. Для його приготування зазвичай використовуються сорти картоплі, які не розварюються, щоб при змішуванні картопляні шматочки не втрачали форму.
Картопляний салат - популярний гарнір для багатьох страв. Часто подається до сосисок або відбивних, а також смаженої риби. Салат є класичним гарніром до віденського шніцелю.
Рецепт бабусиного справжнього берлінського картопляного салату за посиланням «Omas echter Berliner Kartoffelsalat».

Немає коментарів:

Дописати коментар