Художні книги німецькою мовою для рівня В2

Якщо ви хочете вивчити німецьку мову, читайте книги мовою оригіналу. Саме за невимушеним читанням можна досягнути того, про що мрієте, за значно коротший термін. Тому ми підготували для любителів читання список із п'яти романів німецькою мовою на рівень В2. Ці книги можна знайти на книжкових полицях проекту "Мова. Культура. Німеччина" у Тернополі. Вони користуються великою популярністю серед читачів бібліотеки. 

Наша добірка книг німецькою мовою:

  • Vladimir Kaminer "Liebesgrüsse aus Deutschland";
  • Mariana Leky "Erste Hilfe";
  • Philip Kerr "Der Plan";
  • Wolfgang Herrndorf "Tschick";
  • Andreas Schäfer "Wir vier".

Vladimir Kaminer "Liebesgrüsse aus Deutschland"

"Німецький письменник, ді-джей, журналіст та режисер ", - так себе описує Владімір Камінер. Письменник народився у Радянському Союзі, згодом переїхав у Німеччину. Камінер вже багато років змальовує німецьку дійсність у дотепних книжках та виступах. І робить це з позиції спостерігача. 

Розповідач Камінера - іронічний чоловік, який знається на житті, жінках, доброму алкоголі і, можливо, також на світових політичних процесах. Він описує довколишній світ з дещо відстороненої перспективи - вмостившись біля умовної "барної стійки", звідки найкраще видно усе, що відбувається на вечірці. Він підглядає і влучно коментує, у той же час залишаючись доволі закритим персонажем. Зараз він автор тридцяти книжок. Його мистецька кар'єра триває, але, здається, у списку творів є репліки на кожен запит. Ви абсолютно не пошкодуєте витраченого часу, прочитавши "Liebesgrüsse aus Deutschland" ("Привіт з Німеччини").

Mariana Leky "Erste Hilfe"


Перший роман Мар'яни Лекі "Швидка допомога" розповідає про дружбу і страх: "аптечку швидкої допомоги" від підступництва у повсякденному житті. Її нерішучі герої тримаються разом і це надає їм сміливості подолати всі негаразди. 

Героїня роману працює помічницею у невеликому зоомагазині. А проживає вона у Сільвестра, справжнього гульвіси, який те й робить, що втікає від своїх шанувальниць. Одного вечора до них постукала Матільда, щоб разом з найбільшим у світі собакою знайти притулок. У Матільди проблема: вона вважає, що втратила глузд. І ось об'єднане симпатією та нещастям тріо вирушає в дорогу, щоб перемогти невидиме чудовисько. Мар'яні Лекі вдалося так майстерно змалювати цю "битву з вітряками", наче ми переглядаємо фільм-комедію, але одночасно це веселий та зворушливий роман про паніку і інші клопоти. Страх може перемогти лише той, хто його породжує. 

Philip Kerr "Der Plan"

Philip Kerr (Філіп Керр) -  британський письменник, відомий у Європі та Америці як автор детективів та трилерів. Тому, якщо ви – поціновувач таємничих, заплутаних, сповнених надзвичайними подіями романів, то цей автор вас точно не розчарує. Його роман під назвою "План" – екстремально захоплюючий та цікавий. Головний герой Дейв, сидячи у в'язниці, розробив простий, але геніальний план. Він знає, що російська мафія перевозитиме через Атлантику на одному із суден багато грошей, зароблених на наркотиках. Дейв мусить попасти на борт цього судна і приголомшливим трюком вкрасти ці гроші. На кораблі він знайомиться із чарівною жінкою – шкіпером, закохується в неї і абсолютно й близько не підозрює, що мила Кейт не хто інший, як агент ЦРУ…

Wolfgang Herrndorf "Tschick"


"Tschick" ("Чік") часто порівнюють з "Ловцем у житі" Селінджера чи "Пригодами Гекльберрі Фінна" Марка Твена. Ми думаємо, цілком заслужено порівнюють. Його однозначно варто прочитати. Роман перекладено на 24 мови, відзначено декількома престижними преміями, читати його - одне задоволення. 

Місце дії - Берлін, точніше Східний Берлін, а також Східна Німеччина. Головний герой роману - 14-річний Майк Клінгенберг, син заможних батьків, які ніяк не можуть створити нормальну сімю. Мама топить свої будні в алкоголі, тато заробляє великі гроші, які мабуть, приносять йому мало радості, якщо він постійно злий і виливає свою агресію на дружину і сина. Починаються літні канікули. Майк залишається страждати один удома і неждано-негадано до воріт їхньої розкішної вілли під'їздить синя "Лада Нива", за кермом якої сидить  Чік... З цього розпочинається пригодницька подорож двох хлопців, які без картки і практично без грошей відкривають для себе цілий світ! У цій подорожі буде все - багато любові, багато ризиків, багато відкриттів, багато добра. Про це все ми писати не будемо, щоб читати було цікавіше, але скажемо лише одне, головний висновок, до якого приходить Майк у кінці подороржі, це те, що світ зовсім не такий злий і небезпечний, як учать у школі чи в сім'ї. 

Andreas Schäfer "Wir vier"


"Wie vier" ("Ми четверо") – другий роман Андреаса Шефера розповідає про сімейну драму, коли раптова смерть руйнує родинне гніздечко. Іноді тишу можна чути як далекий відгомін шурхоту або як тоненьке дзижчання літнього вітру. Ось такий тихий шелест пронизує весь роман, він породжує на гладкій поверхні елегантно напруженої мови нотку загрози – мертва тиша після катастрофи і відлуння втраченого щастя.

На момент розповіді пройшло чотири роки, відколи сталася трагедія: старшого сина було вбито прямо на вулиці. Час, описаний в романі, займає всього лиш кілька днів, але спогади трьох, що залишилися, членів сім’ї переносять нас в минуле. Спочатку читач може подумати, що батько Лотар, який раніше працював пілотом, повністю зайнятий тим, аби відкрити невеличку льотну школу і залишає свою дружину Рут сам на сам з проблемами. Проте після смерті сина лише він займається організацією похорону, приймає співчуття від близьких і вирішує сімейні справи, бо Рут не може справитися з горем і проводить дні, не встаючи з постелі…

 Отже, обираємо книгу, мостимося зручніше і поринаємо у світ пригод та знань.

Коментарі

Популярні публікації